Ha segíteni szeretnél,

Köszönettel várjuk adományaid:

Pilis-Budai Kutyamentők

Közhasznú Egyesülete

CIB Bank:

10701427- 49914203-51100005

Média megjelenések > >Nincs kategorizálva

Karácsonyi vásár – Kutyaiskolai lehetőség – Könyv újdonság! – A Rókavári Saga folytatódik…

2012. december 12.


Először is köszönetet szeretnénk mondani a sok felajánlásért, a keresett bútorok összejöttek, és pénzbeli adomány is érkezett! Ezzel átmenetileg kisegítettétek a családot! Köszönjük az ő nevükben is!

Idén is, mint már jó pár éve részt vehetünk a Solymári Adventen, melyet idén december 16-án, vasárnap tartanak a solymári Templom téren az esti mise után. Idén is kedves, izléses, saját készítésű ajándék tárgyakkal, apróságokkal várunk Titeket, melyek eladásából tavaszig igyekszünk fedezni állatmentő tevékenységünket. Gyertek! Beszélgessünk, ünnepeljünk, legyük együtt, igyunk forralt bort! :o)


Karácsonyi ajándékot mi is kaptunk!

Érkeznek a beszámolók a gazdás kutyákról, gyertek a fórumra, ott lehet olvasni őket! Várjuk a további beszámolókat is! Akár a két ünnep között ha lesz egy nyugodt fél órátok, lement a karácsonyi vendégvárás, üljetek le a gép elé és küldjetek beszámolókat, képeket!

Kedvezményes kutyaiskolai lehetőség a Pilis-Budai Kutyamentőktől örökbe fogadott kutyák részére Budapest több pontján az Alfa kutyaiskolában! A pozitív megerősítésen alapuló, klikkeres képzés hasznos nem csak a kutyáknak, hanem a gazdáknak is.
Részleteket ezen a linken olvashattok. A lehetőséget ezúton is köszönjük!

Ezen kívül kaptunk még egy ajándékot 🙂

A legutóbbi hírlevelünkben is szereplő Ropi és Boróka (tényleg nem tudtunk róla – és csak a hírlevél kiküldése után kaptunk értesítést! – becs szó! 🙂 ) Szóval Ropi és Boróka gazdijai írtak egy könyvet „Élni kertben, állatokkal, boldogan” címmel. Ebben a gyönyörű kiállású, pompás fotókkal telepakolt könyvben szerepet kapnak Ropi és Boróka is! A kedves író pár felajánlotta, hogy a rendelkezésükre álló 100 példány eladásából példányonként 500 Ft-ot az Egyesületünk kap meg, melyet mi többek között – igen, a történelem megismételte Önmagát… – Ropi féltestvéreire fogunk költeni.

A könyv december 17-én jelenik meg, kicsit késő már a karácsonyi ajándéknak, de aki el tud menni érte Pilisvörösvárra átvenni, az még be tudja tenni a fa alá. 🙂

A könyv megrendelhető az alábbi elérhetőségeken: teleteacher@freemail.hu , 30-503-6095 vagy 26-610-514Ami pedig Ropi féltestvéreit és a Rókavári Family bővülését illeti…

Rókavári Vízkékszemű Vicsorkát, a Rókavári Family matrónáját ősszel bármennyire is szerettük volna befogni, sajnos nem sikerült. Az a kutya eddigi történetünk legnehezebb esete… a kölyköket szeptemberben becsapdáztuk, a mamát is igyekeztünk befogni, de mindig túljárt az eszünkön. Fifikás, rendkívül óvatos, hatalmas területet jár be, és jóval könnyebben mozog a susnyásban, az erdőben… sokáig nem is tudtuk, hogy merre rejtőzhet. Most lakossági bejelentés alapján megtaláltuk az aktuális búvóhelyét, és mint kiderült ismét almot nevelget. A picik –  9-ből 6 maradt életben, három megfagyott…  – 10 naposak sincsenek még, még nem nyílt ki a szemük. Szopiztatjuk őket, nyakalják a tápszert és a kecsketejet.

Gondolhatják sokan, hogy miért hoztuk el a babákat. Nos, a legutóbbi alkalommal a kölykök több, mint két hónaposak voltak amikor megtudtuk a helyüket és napokba került, mire egyesével, kínkeservesen be tudtuk őket fogni. Minden kölykön meglátszott – némelyiken jobban, némelyiken kevésbé – hogy emberi kéz nem érintette őket az első hónapokban. Félénkek, antiszociálisak voltak és bizony hetekbe került, mire gazdához adható állapotba hoztuk őket – és még a gazdáknak is igencsak feladtuk a leckét kutyanevelés terén. Ezért döntöttünk úgy, hogy ezeket a piciket elhozzuk most, hogy bár több vesződséggel és sok éjszakázás árán (T-macska mostanában nem unatkozik… 🙂 ), de inkább mi neveljük fel őket és így egészséges és jól szocializált kiskutyák lehessenek. Természetesen a mama befogása még mindig cél, ez ügyben egyeztetünk a helyi állatorvossal, a gyepmesterrel, a kutyát etetőkkel.

A kölykök képeit itt nézhetitek meg. http://gallery.site.hu/u/Pilis-budai-kutyasok/Kutyusok/sajat/Balom/

Azt, hogy milyen keverékek még nem tudjuk, pár hét és kiderül, hogy megint az a bizonyos két kijárós agár-e az apjuk…

Most T-macskánál nevelődnek, és elhihetitek, 6 újszülöttet szopiztatni nem könnyű… SOS keresünk további lelkes jelentkezőket, akik pár hétre, vagy akár egészen gazdához jutásig gondoskodni tudnának egy-egy Rókavári kölyökről. a felneveléshez  természetesen mindent biztosítunk: kecsketej, tápszer, tanácsok, stb. Jelentkezéseket a piliskutya@gmail.com címre várunk!


Üdv, Pilis-Budai Kutyamentők

Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

Idén már segíthetsz adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13

Ha utalni szeretnél várjuk adományod a
CIB Bank: 10701427– 49914203-51100005-ös számlaszámra, köszönjük!
Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.
https://www.pilisbudaikutyasok.hu
piliskutya@gmail.com
30-944 2919
Fórumunk, ahol munkánkat követheted figyelemmel elolvasható itt.

Találkozzunk facebook oldalunkon is! Like!

Share