Ha segíteni szeretnél,

Köszönettel várjuk adományaid:

Pilis-Budai Kutyamentők

Közhasznú Egyesülete

CIB Bank:

10701427- 49914203-51100005

Események > >Média megjelenések > >Nincs kategorizálva

Hontalan Állatok Világnapja

Hontalan Állatok Világnapja

Időpont: 2013.08.17. szombat, 10-15 óra között
Helyszín: Budakeszi Vadaspark

Hontalan állatok világnapja – 2013. augusztus 17.

Mindannyian találkoztunk már négylábú társunk kétségbeesett tekintetével, ahogy kilátástalanul és cél nélkül baktat az út mentén, vagy csak hűségesen várja az emberét, aki kitette az autóból. Kitartóan ül, és nem mozdul, hisz teljes szívével bízik. Bízik az emberben, aki túladott rajta, akinek már nem kellett. Ezek az állatok kegyetlen tükröt tartanak elénk, mesélnek nekünk hűségről, szeretetről, önfeláldozásról.

Példát mutatnak ezek az állatok… emberségből…

Augusztus 17-én, szombaton a Budakeszi Vadasparkban a hontalan állatoké a főszerep, ahol sok más érdekes és látványos program mellett megbeszélhetjük, hogyan tudnánk még többet segíteni az utcára került, gazdátlan állatokon. Szeretnénk, ha több figyelem fordulna a kóbor állatok felé, beszélgetnénk felelős állattartásról, a megelőzésről és arról is, mit tehetünk, ha valamilyen okból nem tudjuk tovább gondozni a befogadott állatot.

Kérdéseinkre a legilletékesebbek válaszolnak: a Pilis Budai Kutyások és a Zöld Zebra alapítvány önkéntesei szeretettel várják az érdeklődőket. Természetesen négylábú védenceikkel érkeznek, akik bizakodva és kitartóan várják örökbefogadó, szerető gazdijukat!

 

Programok:

Állatijó bemutatók a Budakeszi Vadaspark színpadán!

Kezdés:  10:00, 12:00 és  14:00 óra

 

Téma: Az alkalmazkodás mesterei

A bemutató élő vendégszereplői és imádattal körülrajongott sztárjai (tornasorban): egér, patkány, görény, nyest, róka, kutya, borz. Felejthetetlen élmény kicsiknek és nagyoknak: a könyvekből, vagy a televízióból jól ismert állatok most testközelből is megcsodálhatók! A görény szerepében Gumi, a görény: hihetetlen hajlékonyságát saját testével demonstrálja; a róka hófehér pocakját, vagy a borz zsáknyi testét sem kell elképzelni, hisz karnyújtásnyira láthatjuk őket élőben.

 

Mosómedve, sakál, nyestkutya, hiúz tréning (Kisállat suli):  11:00 és 13:00

Gyülekező: a mosómacik kifutójánál!

 

Bemutatkozik a két mosómedve Stikli és Dagi, akik mászóversenyt rendeznek, majd kő-papír-olló játékot játszanak a trénerrel! Hubert, a hiúzmatuzsálem fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel vesz részt a tréningeken, egy finomabb falatért még a kerítésre is felnyújtózik, és kivillantja félelmetes karmait! Muciról, az aranysakálról megtudhatjuk, hogy hiába arany, nem lehet belőle gyűrűt önteni, és ha jó kedvében van, akkor bemutatja vonyító tudományát is. A két kis nyestkutya a Kisállat suli legifjabb nebulói, ők elsősorban a cukiságukkal hódítanak…

 

Ingyenes szakvezetés időpontja:  11:50, 13:50 és 15:00

Gyülekezőhely: a főbejáratnál található információs tábla. A szakvezetések kb. 40 percesek.

 


További információk: 06-30-944-2919 vagy piliskutya@gmail.com

A rendezvényen készült képeket megtekinthetitek itt

Share