Ha segíteni szeretnél,

Köszönettel várjuk adományaid:

Pilis-Budai Kutyamentők

Közhasznú Egyesülete

CIB Bank:

10701427- 49914203-51100005

Média megjelenések

2010-es beszámoló és az idei nehéz évkezdés

2011. február 4.

Mindenkinek elege van már a hidegből, a télből, lassan múló, hosszú a január, a február… mi már védenceinkkel együtt nagyon várjuk a tavaszt! Reméljük hétvégén meg is érkezik 🙂

A 2010-es Óév és a még előttünk álló 2011-es Újév határán még zárunk, „leltározunk” és már tervezünk is.

2010-ben közel 180 kutya és nagyon sok macska, cica adott feladatot a csapatnak.
Ők mindahányan a Ti segítségetekkel juthattak többek közt orvosi ellátáshoz, roboráló ételekhez, mikrochiphez, illetve szerető gazdához.

Csak pár emlékezetes, tragikusan induló, majd szívmelengető sikertörténetté váló riasztás:

Vásárfia Cola LightVásár Fia Cola Light / Kormoskóla – Több kullancs volt szerencsétlen állat bőrében szinte, mint szőrszál, minden erejét kiszívták. A közeli fotóktól most megkíméljük Olvasóinkat.
A rettentő sovány, apatikus kutya az orvos szerint is már meghalni feküdt le a magas fűben. Szerencséjére szemfüles kollégánk kiszúrta. Az utolsó pillanatban érkezett a segítség… Kormoskóla ma már gazdás kutya!
KÉPES TÖRTÉNETE, ALBUMA: http://gallery.site.hu/u/Pilis-budai-kutyasok/gazdis/kola/

Pedro –  A hatalmas, fekete-fehér pöttyös dog keverék autó okozta gázolás után, súlyos lábtöréssel került a gondozásunkba. Hosszú gyógyulás várt rá, ma már hatalmas kert és sok szerető kisgazdi Pedró lábadozikboldog „tulajdonosa”.
KÉPES TÖRTÉNETE, ALBUMA: http://gallery.site.hu/u/Pilis-budai-kutyasok/gazdis/pedro/

Zsombor új családjávalMányi Zsombor – „Mányról jelentették be 2010.03.04-én, hogy már kb. 27 órája fekszik egy árokban, nem mozdul, nem segít neki senki. Elhoztuk, lépét kivették, medencéje törött…”

Zsombor rehabja sem volt egyszerű, ahogy a második fotó is mutatja, eleven, mozgékony kutyává épült fel, legjobb társa az őt örökbefogadó család kisfia.
KÉPES TÖRTÉNETE, ALBUMA:  http://gallery.site.hu/u/Pilis-budai-kutyasok/gazdis/zsombi/

Vasárnapi Vanda – Vanda magányosan, egy elhagyott ház melléképületéhez láncra kötve élt hosszú hónapokig. Emergency szerelésben, gumikesztyűvel, szerszámokkal, irtószerekkel Vandafelfegyverkezve mentünk el hozzá először húsvét vasárnap. Vanda ugyanis ami bőr-, szőrbetegség létezik, azzal ő rendelkezett… Hosszadalmas immunerősítő, irtó, kezelő, injekciózó, fürdető időszakot éltünk át együtt. Ma már boldog solymári kerttulajdonos gazdás kutya.
KÉPES TÖRTÉNETE, ALBUMA:  http://gallery.site.hu/u/Pilis-budai-kutyasok/gazdis/vasarnap/


Sercli Majális – Egy Pilisszentkereszt közelében kiránduló pár jelentette be a végtelenül legyengült állapotban lévő, még élő kutyát… Csont sovány, szinte kopasz, apatikus. VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=-WnAG42RrTA
A nevét onnan kapta, hogy valószínűleg némi száraz kenyérszélen élhetett.
Első jelentések az állapotáról:
Sercli már inkább Cipó :o)„Vanda és Reni a bőrproblémáikkal hozzá képest ipari tanulók… bőre megvastagodott, különösen a hátsó lábain és az elsőkön is. A mellkasa kopasz és fekete, az orrán is kopott a szőr. A hátán szintén kissé megvastagodott a bőre nagyon hámlik korpás vastagon, a lábain sebes repedezett is piros foltokkal. A pofája kissé vérzik. Szőrhiányos mindenhol. Én csak tv-ben láttam ilyen rossz bőrben lévő kutyát… A mancsai is gyanúsak bár azokon még van szőr, de alatta látszik, hogy már sebesedik, piros. Rettentő sovány, kint az összes bordája. Fiatal kan. 3-4 év körüli, bár 12-nek néz ki…”
KÉPES TÖRTÉNETE, ALBUMA:  http://gallery.site.hu/u/Pilis-budai-kutyasok/Kutyusok/sajat/Sercli/
Sercli habos-babosan várja még az igazi gazdát, aki hajlandó vállalni speciális, allergiamentes étkeztetését, cserébe a Sercli által nyújtott hatalmas kutyaszeretetért, hűségért.

Drága Nyanyóca még mindig gazdát keres, kisfilmje még mindig látható: https://www.pilisbudaikutyasok.hu/gazdakereso-kutyak/gazdakereso-kutya/nyanyus Nyanya
Kérjük, vigyék, vigyétek hírét!! Csodálatos kutya!

2010 is a chip akciók, az örökbefogadó napok, az iskolai illetve kutyás rendezvényeken zajló oktató-nevelő munka, előadások jegyében telt. A már hagyományosnak mondható gazdás kutyás sétáinkról, a tahi vásáron, Solymári búcsún való részvételünkről sokan tudnak, hallottak.

2011 megint csak egy nehéz év lesz: még nem tudunk 1%-ot gyűjteni, jövőre már igen, de addig nagyon-nagyon szükségünk van segítségre!!!

Aki állatmentést segítene 1%-ával, ajánljuk a Szentendrei Árvácska Menhelyet http://www.arvacska.hu/ (adószám: 18675359-1-13) vagy a Noé Állatotthont www.noeallatotthon.hu (adószám: 18169696-1-42) illetve a Noé az Életért Közösséget (Technikai szám:2006)

A petárdás ebeket szerencsére már nagyrészt hazajuttattuk, de újra LÉTSZÁMSTOP-ot kell hirdetnünk!

GAZDÁRA VÁRÓ KUTYÁINK HOSSZÚ LISTÁJA… https://www.pilisbudaikutyasok.hu/

Van, aki még utcán, a fagyban vár segítségre, van, akik után panziódíj ketyeg, vannak, akik műtétre várnak.  Kölökkutya áradatban úszunk, és nyilvánvaló, ahány baba, annyiszor több oltás, féreghajtás, chip, az anyakutya oltása, ivartalanítása, chipelése, mindez hatalmas terhet ró ránk.

TigrispincsTigrispincs

Kilógó bordák, gerinc, csontsovány fenék, hatalmas pókhas. Ő Tigrispincs. A hátsó fertályához, oldalához nem szabad hozzáérni mert morog, kapkod – fájdalma van. Először az összeszedői azt hitték, hogy megcsapta autó, de nincs traumás sérülése, csak a hatalmasra tágult gyomor összenyomja a beleket, meg minden hasi szervet… Mostmár jobban van. Valószínűleg hosszú éhezés után talált magának  egy kis lócitromos és lelkesen befalta a szerencsétlen. Aztán az elkezdett dolgozni a hasában…


Abo-Netti és a babákNetti
Beszélő név a mamakutyáé: csont és bőr, valamint utolsó idős vemhes volt, amikor a  gondozásunkba került most január legvégén. A bőre tartja szinte össze a csontjait. Összeszedtük, másnapra volt időpontunk, hajnalban megindult a szülés… Nem akartuk hogy megszülje a kiskutyákat, hiszen Nettinek magának sincsen semmi tartaléka hogyan nevelhetne fel 8 kölyköt… A természet közbeszólt és az élni akarás győzött.
A kölykök gyönyörűek, egészségesek, kövérek! Netti nagyon jó anya. Minden lehetséges módon “tuningoljuk” őt is, hogy minél kevésbé terhelje meg az anyaság, és Netti még a szoptatás mellett is hízik. 🙂

1 baba meghalt, 3 kis kan, 5 kis szuka maradt életben egyelőre. Eszünk ágában sem volt újabb gazdakereső porontyokat a világra engedni, de ebből a helyzetből így lehetett csak „tisztességesen és nyugodt lelkiismerettel” kijönni. Azonnali döntést kellett hoznia a gondozónak és családjának, miután átsegítették a nyomorult állapotban lévő szukát az ellés nehézségein és világra segítették ezeket a nyirvákoló kis szőrgombóckákat.

Netti babái„Nyilván ha nem nálam történik, ha nem látjuk ahogy megszületnek, ha nem mi fogdossuk őket, amikor rongyokat cserélünk, én is azt mondanám, hogy igen!, el kell őket altatni és még így is azt gondolom, hogy nem hiányoznak a világnak, nem kellenek, de nem tudom őket elaltattatni.”    Mi ezt a döntést tiszteletben tartottuk.

Március 10-e után, pont a hosszú hétvége előtt, elvihetőek a kicsik, gazdát keresnek. Fórumunkon sorsuk és fejlődésük folyamatosan végig követhető lesz.


Nagykovácsi Daisy és a babákDaisy babái
Ők nem kaptak senkitől segítséget…. Egyedül csinálta végig a mama, majd a babák ebben a rohadt hidegben. Egy vizes, dohos, régi borospincében egy nylonra szült. 🙁 Valószínűleg több kölök volt, de ma már csak három 6 hét körüli vasgyúró: Herkules, Héra és Góliát vár gazdára, ők már örökbefogadhatóak! Képeik, videók a honlapon is megnézhetőek.

Összes oltásaik, chipelésük, a mamák műtétje előttünk álló feladat, hatalmas költség.
Daisy ráadásul nagyon félénk, az ő rehabilitációja, panzióztatása nyilván el fog húzódni.  Folytathatnánk a sort, persze, macska is van jópár, a legfrissebb Molka, a Mol kútról…

DaisyDe őszintén, röviden:  támogatásra, segítségre van szükségünk!

A kutyák panzióztatása, oltásaik, ellátásuk, orvosi költségeik nagyon nagy teher. Reméljük, hogy tavasszal kicsit felpörög az örökbefogadási kedv, mert csak csurran-cseppen egy-egy jónak tűnő gazdajelölt. Kérjük, hogy vigyétek hírét kutyáinknak, munkásságunknak. Csak a Ti segítségetekkel tudjuk továbbra is folytatni a szerencsétlek kutyák mentését. Minden kis segítség számít! Számlaszámunkat megtaláljátok a honlapon is vagy itt, a hírlevél alján. Előre is köszönjük segítségeteket!

Ideiglenes befogadókat is keresünk!

Ha van kutyád és szívesen befogadnál mellé ideiglenesen egy társat vagy nem volt még kutyád, de szeretnéd kipróbálni, milyen is a kutyatartás, jelentkezz IDEIGLENES BEFOGADÓNAK! A kutya ellátását, orvosi költségeit mi álljuk, a Te feladatod annyi, hogy felkészítsd a gazdis életre. Olyan családok jelentkezését is szívesen fogadjuk, akik a számos kis és nagy cicánk közül egyet-kettőt otthonukba fogadnának az ideális gazdi jelentkezéséig.

Amit mindig szívesen fogadunk az a cica és kutyaeledel és mivel egyre több a cica, a macskaalom is hasznos ajándék. Régi pórázak, nyakörvek mindig kellenek!

Kérjük, ha van a baráti, ismeretségi körében, körötökben kutyázásra, kutyamentésre nyitott, de még „nemtudomhogykellcsinálni” lelkes, érdeklődő, továbbítsátok neki a levelet, hátha megtalálja azt a tevékenységet, ami neki örömet okoz, nekünk pedig hatalmas segítség (online hirdetések, plakátolás, adományozás, ideiglenes befogadás, stb…)

Nem célünk a hoax gyártása, kérjük február  20-a után már ne küldd tovább levelünket!

Köszönettel,

a Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület


Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület
CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005
Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.
https://www.pilisbudaikutyasok.hu
piliskutya@gmail.com
30-944 2919


Share