Ha segíteni szeretnél,

Köszönettel várjuk adományaid:

Pilis-Budai Kutyamentők

Közhasznú Egyesülete

CIB Bank:

10701427- 49914203-51100005

Hasznos információk > >Média megjelenések

Petárdázás 2012

2013. január 4.

Szilveszter kapcsán megszállta a csapatot az ihlet és két petárdás szösszenet is készült. Mindkettőt elküldjük, ki-ki választhat a stílus között, az üzenet azonban ugyanaz: Vigyázz a kutyádra Szilveszterkor!!

A lájtosabb verzió szelíd lelkűeknek:

“Szilveszterkor mindenki önfeledten bulizik, ünnepel, de ha nem is a féktelenségről szól számunkra az újév, az biztos, hogy szeretnénk a mindennapi gondokat háttérbe szorítva tölteni. Emberek vagyunk, szeretjük, ha mások is tudják, hogy jól érezzük magunkat, Szilveszterkor ennek számunkra az egyik legjobb kifejező eszköze a tüzijáték, petárda.
Vajon hány embernek jut eszébe a kanóc meggyújtása közben, hogy ami neki öröm, másoknak hatalmas félelem? Képzeljük magunkat egy pillanatra egy kutya bőrébe… Az év 364 napján boldogan él a kis kertjében, mindennap ugyanakkor megugatja a postást, az utcán labdázó Sárikát és a boltból hazaérkező Marika nénit, az élete így teljes. A 365-ik napon azonban számára itt a világvége. Nem érti és nem is tudja felfogni, hogy mi történik körülötte. Lehet, hogy Buksikának vagy Morzsikának soha nem jutna eszébe átugrani a kerítésen és belerohanni a világba, de a petárda okozta stressz olyan félelmi reakciókat válthat ki, amire mi, gazdik nem is gondolnánk.
Minden évben emberek százai, ezrei töltik azzal a Szilvesztert, hogy buli helyett az ilyen félelmükben világgá szaladt kutyákat cserkészik be és próbálják biztonságos helyre juttatni őket, megmenteni őket attól, hogy esetleg egy autó kerekei alatt végezzék vagy közlekedési balesetet okozzanak.

Mit tehet a gazdi azon kívül, hogy próbálja biztonságos helyre zárni kedvencét? Nagyon fontos, hogy a kutya nyakában legyen működő telefonszámmal ellátott biléta és rendelkezzen regisztrált mikrochippel (regisztrációt ellenerőzni a www.petvetdata.hu oldalon lehet).”

És a kicsit egyértelműbb verzió:

“Hosszú évek óta mi hallgatjuk UTÓLAG, KÉSVE a balesetes, halálra rémült, sok ember összefogásával klinikára szállított de még élő, vagy leginkább többnyire a halott állat teteme felett a mantraszerűen önigazoló önző, felszínes mondatokat:

“Jaj, hát nem gondoltam volna.” “Eddig nem vettem észre, hogy fél.” “Azt hittem, jól elvan magában.” “Eddig sosem fordult elő.” “Pont most nem figyeltünk.” “Jaj, pont most nem volt rajta biléta.” “Már elhatároztuk a chip-et.” “Pedig mennyire szerettem…”

Nem vetted észre, hogy fél?? Vele élsz, basszus, a TÁRSAD, NEM, hogy nem vetted észre??? Nem jövök itt pénzekkel, amit mások, civilek pengetnek ki a nemtörődömséged miatt, gerincműtét CIRKA nyolcvanezer alsó hangon…

De igenis jövök a FELELŐSSÉGEDDEL, az hol a fenében van? Ezren szajkózzák,, a hülye kutyások megint, ja, petárda, aha… leszarom, “velem nem történhet meg”. De IGEN!!! Évek óta ezt hallgatjuk RENGETEG EMBERTŐL!! pedig csak KIS ODAFIGYELÉS KELLENE. VELED IS MEGTÖRTÉNHET!

Zárd már be a szerencsétlent! Ha figyelsz kicsit kivel osztod meg az életed, láthatod milyen: ha kell, kérj segítséget, unatkozó nagyit, míg te mulatsz, engedd be, vidd biztonságos helyre, ha kell adj hagyományos vagy alternatív, bio nyugtatót, legyen bilétája a telefonszámoddal, legjobb a regisztrált chip!

FELELŐS VAGY ÉRTE, NEM CSERTÁRGY, A TÁRSAD! VIGYÁZZ RÁ A ROHADT ÉLETBE!”

Kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljetek az állataitokra, minden kutya és macska nyakába kerüljön biléta! Figyelmeztessétek erre a környezetetekben lakó kutyatulajdonoskat is!

És mit tegyetek, ha mégis megtörténik a baj…

https://www.pilisbudaikutyasok.hu/hasznos_informaciok_kutyakrol/mi-tegyek-ha-elveszett

Ha kutyát találtál:
https://www.pilisbudaikutyasok.hu/hasznos_informaciok_kutyakrol/mit-tegyek-ha-talaltam

Kérjük mindkét esetben töltsétek ki bejelentő űrlapunkat, hogy a találás-keresés felkerüljön honlapunkra:
https://www.pilisbudaikutyasok.hu/elveszett-talalt-kutya-bejelentese/bejelento-elott

Csapatunk kis létszámú, kapacitásunk véges, ezért bejelentést csak a körzetünkből tudunk fogadni:
Budajenő, Budakalász Budaörs, Budakeszi, Csobánka, Dág, Dobogókő, Leányvár, Nagykovácsi, Óbuda, Páty, Perbál, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Piliscsév, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Pomáz, Remeteszőlős, Solymár, Telki, Tinnye, Tök, Úny, Üröm, Zsámbék, II.kerület, XII. kerület

További, országos elveszett-talált kutyás fórumok ahol keresheted a kedvencedet:
www.elvesztem.hu
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=10990

Mindenkinek nagyon boldog újévet kíván a Pilis-Budai Kutyamentők csapata!

Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

2012.12.29

Idén már segíthetsz adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13

Ha utalni szeretnél várjuk adományod a
CIB Bank: 10701427– 49914203-51100005-ös számlaszámra, köszönjük!
Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.
https://www.pilisbudaikutyasok.hu
piliskutya@gmail.com
30-944 2919
Fórumunk, ahol munkánkat követheted figyelemmel elolvasható itt.

Találkozzunk facebook oldalunkon is! Like!

A hírlevélről való leiratkozáshoz kattints ide: https://www.pilisbudaikutyasok.hu?na=u&ni=3030&nt=7921ff88e0d6d738f9a2c7c177a23721

 

És a horror változatok: 🙁

 

Share