Ha segíteni szeretnél,

Köszönettel várjuk adományaid:

Pilis-Budai Kutyamentők

Közhasznú Egyesülete

CIB Bank:

10701427- 49914203-51100005

Gazdára találtak

Gyűjtés az iszap-katasztrófa kárusultjainak

2010. december 14.

Kedves Ismerőseink, Barátaink, Támogatóink!

Befejeződött a Computer General Service és a Pilis-Budai Kutyamentők Egyesülete által szervezett adománygyűjtés, melyet a vörös iszap katasztrófát elszenvedett állatok és gazdáik részére szerveztünk.

Minden várakozásunkat felülmúlta a sok érkező adomány és már az első hétvégén három autót pakoltunk tele. A családi házat, ahol a gyűjtést indítottuk olyan hamar kinőttük, hogy a második héten az önkormányzat segítségét kellett kérnünk. Szerencsére nagyon segítőkészek voltak és így a Klebelsberg Kultúrkúriával összefogásban, folytatni tudtuk a gyűjtést. Utólagosan is köszönjük nekik a lehetőséget, hogy helyet biztosítottak az adományoknak és köszönet az ottani dolgozóknak a sok segítségért!

Összesen 86 adományozást regisztráltunk, volt közöttük például állatorvosi rendelő, iskola, óvoda, kínai és háztartási bolt, akinek az adománya egyedül megtöltött egy autót. De a magánszemélyek sem egy csomaggal érkeztek. Rengeteg zsák kutyatakarót kaptunk, több száz kiló kutyaeledelt, gyógyszert állatoknak, tisztító és tisztálkodó szereket védőfelszerelést és sok-sok ruhaneműt, melyeket személy és teherautókkal juttatunk le a helyszínre.

Az adományokat Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely önkormányzata illetve az állatvédők között osztottuk el igény szerint.
A gyermekeknek szánt játékokat külön autóval vittük le a Devecseri óvodába, ahol személyesen osztottuk szét 128 kisgyerek között. Mosolyukat látva minden fáradtságot megért ez a néhány hét.

Külön köszönet azoknak a sofőröknek, akik idejüket és autójukat nem kímélve leszállították az adományokat célállomásukra! Összesen 13 fuvarunk volt.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthetők a fotók, melyek a gyűjtés közben készültek.

Nagyon köszönjük minden adományozónak, hogy nemes cselekedetével hozzájárult küldetésünk sikeréhez!

A pénzbeli adományokat, melyet az iszapkatasztrófa áldozatainak megsegítésére a mi számlánkra küldtetek továbbutaltuk a rászorulóknak.

Üdvözlettel, Kováts Edith Cilike (szervező, koordinátor),
és a Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület

Előadás a beszámolóból


Kedves Címzett!

Nincs olyan ember az országban, aki ne hallott volna a vörös iszap által okozott szörnyű katasztrófáról.
A katasztrófa nem csak az embereket érintette, hanem az állatokat is. Sajnos nagyon-nagyon sok állat elpusztult, mert nem tudott elmenekülni. Több állatvédő szervezet is menti a megmaradt állatokat a környékről. A Noé Állatotthon, a Rexesek, Lakos Gyuri, Vacorgó Egyesület Veszprémből, az Állatőrszem, stb. Sok kutyát átvesz a Lelenc Kutyamentő Egyesület, fajtamentések, stb. Az állatok nagy része súlyos sérüléseket szenvedett, kórházi ellátásra szorul és csak pár nap, pár hét múlva kerülhetnek ideiglenes befogadókhoz. Sajnos van olyan állat is, akik a gondos ápolás ellenére nem érték meg a másnapot. Az állatok egy részét visszavárják gazdáik, amint megfelelő körülményeket tudnak biztosítani nekik, sokukról azonban gazdáik nehéz szívvel és zokogva le kellett mondaniuk, mert egyszerűen a saját jövőjüket nem látják biztosítottnak, nemhogy az állataikról gondoskodni tudjanak. Ezek az állatok örökbefogadó gazdákat keresnek majd. Minden állat, akiket elhoznak az állatvédők bekerül egy adatbázisba, hogy nyomon lehessen követni sorsukat.

A mentés koordinálására létrejött egy fórum: http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=23287

ide felkerülnek a segítségre váró állatok, a mentésben résztvevő szervezetek elérhetőségei, számlaszáma, a bevállalt állatok száma, fényképeik, állapotukról leírás.

Az állatvédőknek egyelőre ezekre a dolgokra van a legnagyobb szükségük:
– törülközők (minden kutyát többször meg kell fürdetni)

– puha takarók (sok kutyának teljesen le kellett nyírni a szőrét  – lásd a pulit a képeken! a két kutya egy és azonos! bőrük fel van marva, ki van hólyagosodva)

– kutyaeledel (száraz is – de konzerv is! – sok kutya nyálkahártyája, nyelve fel van hólyagosodva, alig tudnak enni – nyelni)

– macskaalom

– A takarításhoz lapátra, seprűre, talicskára, kannára, ecetes tisztító szerre, esőkabátra, esőköpenyre, maszkra, gumikesztyűre, gumicsizmára van szükség!

– Nagyon nagy szükség van továbbá meleg ruhára a helybélieknek (gyerekruhák, felnőtt ruhák egyaránt), tartós élelmiszerre és fertőtlenítő szerre!

A mi térségünkben a II. kerületben a Náncsi néni vendéglőjénél gyűjtjük az adományokat, Cilivel lehet egyeztetni: 06-20-979-22-99.

Szombaton 10-16h között a Budakeszi Vadasparkban leszünk az Állatok világnapja alkalmából, ott is szívesen átvesszük az adományokat.

A város másik felén a tárgyi adományokat le lehet adni a Noé Állatotthonban: Budapest XVII. kerület, Csordakút utca (átvétel: minden nap  10-15 óra között) vagy az állatszigeten a Rexnél: 1048, Óceánárok u. 33.

Ideiglenes befogadók jelentkezését várják az állatvédő szervezetek, hiszen a menhelyeken ennyi sérült állatot nem tudnak elhelyezni, a lenyírt állatokat kinti kennelekben elhelyezni nem lehet télen! Ideiglenes befogadók jelentkezhetnek a Lelencnél: info@lelenc.hu a Noénál: info@noeallatotthon.hu, a Rexnél: rexiroda@rex.hu vagy telefonon Lakos Györgynél a 30/507-2062-es számon a nap bármely szakában.

Segítséged előre is köszönjük!

Üdvözlettel, Pilis-Budai Kutyamentők

Share