Ha segíteni szeretnél,

Köszönettel várjuk adományaid:

Pilis-Budai Kutyamentők

Közhasznú Egyesülete

CIB Bank:

10701427- 49914203-51100005

Események

Örökbefogadó nap és mikrochip akció Solymári búcsún!

xx

xx

Solymári Kutyavásár

“Solymári Örökbefogadó nap már csak azért is lett jó, mert a PBK standot egy kürtőskalácsos sátor mellé állították, kvázi jelezvén a nagyérdeműnek, hogy ha teleették magukat kaláccsal, a maradékot adják a kutyáknak. Egészen más hatása lett volna pl egy gyógyászati segédeszköz/gyöngyfűző stand kombónak a környéken.

A szombat azért volt buli, mert esett az eső, és Eszter komoly arccal magyarázta, hogy ez miért jó így is, míg mi időnként kilöktük a lyukas sátor tetején felgyülemlett vizet a kövezetre. Kellőképp komolyan véve Esztert is, imigyen reá célozva a feles pár liter folyadékot, hogy átérezhesse a bulit a mi szemszögünkből. A helyi PBK erői időnként megszántak minket és hoztak frissítőt meg lelkes beszámolót az otthoni padlófűtésről, épp pár utcányira a sátortól.

Egy árva darab kutya nem ment örökbe, pedig mindent megtettünk, hogy kellően ázottnak tűnjenek, persze utólagos melegítési opciókkal.

A melegítési modellt otthon alkalmaztam este Rózsin, kép híján a recept: ember kanapéra, láb dohányzóasztalra, kutya lábra, pokróc kutyára. Macska bíztatása kutyánfekvésre, macska éjjeli kinnmaradása, reggel ázottmacska nyarvogása. Jól jött ez a plusz program, mert egyébként is túl csendes lett volna az este, a tévén sem találtunk érdekes műsort mert amióta a szomszéd érdeklődött, hogy nézhet-e nálunk felnőttcsatornát lemondtuk a pornót a kábelről.

Vasárnap verőfényes reggelre virradt, ezért elvittem az összes kutyát az erdőbe capuccinozni, hátha a reggeli futás hatására kevésbe akar majd vezetés közben az ölembe mászni az eb, nem beszélve a pár 10 perces késés hatására a reggeli rakodásnál. A capuccino finom volt és később hoztak tortát is marcipánkutyával, amit az esti pakolásnál ettek meg, de véletlenül arról is lemaradtam.

A sales-es melót sikeresen szabotáltam a narancssárga pilisbudaikutyás póló hanyagolásával, amiért Eszter kellően meg is szólt, mire én azzal a kifogással éltem, hogy túlságosan FIDESZes, pasizásra használom kizárólag,a mosásban van és azért nem lett kimosva vasárnapra, mert az anyukám mos rám és ő nyaralni ment, de nagyon ciki lenne, ha ezt a többiek megtudnák.

Ellenben a munka további része egyszerű. Részt lehet venni a mikorchip akcióban, ami csak Solymáron, csak a rendezvényen, csak velünk 2000.- forint, sok ezer helyett ami jövőre egyébként is kötelező lesz, de most a solymári polgármester támogatja – ugyanaz az ember, akit elsőként kinéztem magamnak, hogy propagáljam az akciót. Ezért mások kinevettek, szerintem viszont jó érzékre vall, ennyi erővel egy komolyabb politikusgárdát is bevonhattam volna támogatni, ha véletlenül arra járnak. Judit ebben is verhetetlen volt, annyira belemelegedett a mikorchipek örökbeadásába, hogy két óra telt el az első ’pisilnem kell’ és a valós tettek között, ezzel a módszerrel gazdát talált 32 mikrochipnek, ami azért nem is olyan rossz lévén, hogy első nap… hát, nem sok érdeklődés volt…


A közbenső időben a kutyákkal támasztottuk a járdaszegélyt, pletykálgattunk és gyerekeket ijesztgettünk. A kutyák remekeltek, négy embert sikerült is bepalizniuk, akik vagy elvitték tőlünk a kutyákat vagy boldog, meleg otthont ígértek nekik. Mi meg cserébe szankciókat, melyeket az éj leple alatt hajtunk végre rajtuk, ha nem tartják attól a szent naptól kezdve az ebet a család legfontosabb tagjának, építenek új kerítést vagy szereznek sürgősen kutyaházat. Mentségünkre szóljon, hogy egy idő után meguntuk hogy kizárólag gyermekekre hozzuk a frászt. Azóta is várjuk két leendő gazdi jelentkezését és ezúton is jelzem, hogy nem feledkeztünk meg róluk.

Elment Jani egy félős  husky társának (videó), mert ő volt a legszebb, legokosabb kutya a vásárban, csak sajna a fémjelző kapukon mindig megbukik.

Rózsikának helyet és munkát ígértek jövő hétre. Hely a család teljes eddigi területe, munka a szomszéd macskák megregulázása, akik pillanatnyilag vécének használják eme területet. Ha szökésbiztossá teszik a kerítést, megkapják a személyes, testre szabott macska és rágcsálóriasztójukat, bár nekem nem teljesen tiszta, miért jobb nekik, ha Rózsi kakilja teli a kertet ill. ha az ő kajálja meg a vadiúj gucci topánkát az egérkék helyett.

Sali tegnap költözött, saját kis birodalmába, és gazdára talát még Cassey is, a kis tacskó keverék lányka.

Végezetül GYIHK (Gyakran I(ez micsoda??) Hülye Kérdések) gyűjtemény a vásárról:

1.Ha egyszer sem szül a kutty/macska akkor boldogtalan lesz? Rémesen, mert bár semmi örömöt nem talál a szexben, mitöbb a macska csak akkor fogan meg, ha komoly fájdalmat érez az aktus során, a gyermekáldás kárpótolja. Van egy titkos hatodik érzéke ami megsúgja neki, hogy ha produkál egy tizes almot, a gazdi gond nélkül talál mindegyiknek otthont, hisz óriási a kereset a gazdátlan állatokra. Mi csak azért tartjuk őket hónapokig, mert unatkozunk, szó sincs arról, hogy a felelőtlen házi szaporulat immáron elöntötte az utcákat és a kutyának sem kellenek.

2.A mikorchip nem zavarja az állat auráját? De, sajnos az akupunktúrás vonalait is. Sokkal jobb neki hetekig a sintértelep kennelében kivárni hogy megtalálják, mert azokat legalább feng-shui szerint rendezték be.

3. A kutyaiskola megéri? Nem éri meg. Én speciell kivagyok, hogy az állataim akkor jönnek hozzám amikor én akarom, a helyükön maradnak amikor kell és hogy bárhova elvihetem őket, egyébként is túlságosan normálisak.

Kicsit sajnálom, hogy nem jött össze több idióta kérdés, a közönség zöme ennél sokkal értelmesebb volt. Kérdeztek persze ők is, hogy hogyan szoktassák szobatisztaságra, mit tegyenek a talált kutyákkal, hogyan akadályozzák meg a szökést, mikortól érdemes ivartalanítani, stb, stb, stb…

Eszter szerint ez az idei a legjobb rendezvény, vissza akar menni jövőre is.”

Kriszta

Mindenkit sok szeretettel várunk Solymárra, egy két napos örökbe fogadó napra!

2010. szept. 11-12.

PEMÜ Sportpálya és Templom Tér
Pilis-Budai Kutyamentők sátra

 

– A chip a szokásos 4-6.000 Ft helyett most csak 2000 Ft!

– Az akcióban csak a solymári lakosok vehetnek részt!

– A chipbeültetés NEM A HELYSZÍNEN TÖRTÉNIK!


ÖRÖKBE FOGADHATÓ kicsi, nagy, kölyök, felnőtt, kertbe, lakásba való, egészséges, oltott kutyák!

  • – Nekem való? Kutyát szeretnék! Milyen szempontok alapján válasszak, hogy én is és ő is boldog legyen?
  • – Állatvédelem
  • – Őszintén az ivartalanításról
  • – Mit tegyek, ha kutyát találtam, vagy elveszett a sajátom?
  • – Mi is az a mikrochip és miért fontos?
  • – Törvényben rögzített jogom és kötelességem segíteni
  • – Mit tegyek, ha állatkínzást tapasztalok?


Beszélgessünk!


A mikrochip akció támogatói:

Solymári Önkormányzat – Dr. Bíró Ferenc – Ifj. Dr. Molnár Attila

További információk: 06-30-944-2919


A rendezvényen készült képeket megtekinthetitek itt

Share