2012. Fordulópont az Egyesületünk életében

Mivel igencsak el voltunk havazódva – szó szerint és átvitt értelemben is – 2012 első két hónapjában… az extra egy napot Rátok szánjuk 🙂 és végre szolgálhatunk egy kis beszámolóval 2011-ről és egy kis tervezgetéssel 2012-re.

Segítségetekkel a tavalyi évben kb. 180-200 kutyát juttattunk haza, vagy adtunk új gazdához. A hozzávetőleges szám magyarázata, hogy sok olyan kutya van már körzetünkben, aki notórius szökős és már ismerjük, mint a rossz pénzt 🙂 és így hamar tudjuk értesíteni a gazdát – illetve elég sok kutyában van már mikrochip megspórolva nekünk sok költséget – a gazdának pedig sok aggodalmat. (188 kutyát chippeztettünk be a tavalyi év során).

Az idei évtől további célunk, hogy MINDEN kutya aki bekerül az Egyesület látókörébe, gondozásába, regisztrált mikrochippel ellátva kerüljön ki, akkor is, ha az eredeti gazdáját találjuk meg.

2011-ben összesen 132 kutyát adtunk új gazdához, ami szerintünk nagyon szép szám, kb. 2,5 naponta adhattunk örökbe 🙂

(És természetesen ezúton szeretnénk ismét a Kedves Gazdikat kérni, hogy örökbe fogadott kedvenceikről küldjenek pár soros helyzetjelentést és fotót e-mail címünkre! 🙂 )

1% kutyáknakA 2012-es esztendő jelentős fordulópont a Pilis-Budai Kutyamentő csapat történetében.
2012 az első év, amikor jogosultak vagyunk a személyi jövedelemadó társadalmi szervezetek részére felajánlható 1%-ának gyűjtésére, amit leghamarabb 2012 októberében utal át részünkre az adóhatóság.

Miközben hiszünk a mesékben, álmodunk is. Álmodunk kevesebb kóbor, éhező, balesetes kutyát; álmodunk gyógyulást, jó minőségű eledelt, meleg kuckót és jobbnál jobb gazdikat a védenceinknek; és álmodunk felelősebb, érzékenyebb társadalmat. Álmodj velünk!

Mostantól úgy is segíthetsz álmaink megvalósításában, hogy személyi jövedelemadód bevallásakor az adód 1%-át felajánlod a Pilis-Budai Kutyamentők javára. Adószámunk: 18001044-1-13

Ez Neked semmibe nem kerül, mégis ettől függ mekkorát álmodhatunk.

Az 1%okból összejött összeg várhatóan október – november környékén kerül számlánkra, ezért addig is nagyon nagy szükségünk van segítségetekre, adományaitokra! Nagyon sok “beragadt” kutyánk van, sokan hetek – hónapok óta a gondozásunkban vannak. A Szilveszteri dömpingből összeszedett kutyák nagy része balesetes volt, ellátásuk igencsak felemésztette anyagi kereteinket. Ezért kérjük, ha bármennyivel is hozzá tudsz járulni anyagilag költségeinkhez utalj számlaszámunkra:
CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005

Szeretnénk továbbá a következő hírt is megosztani Veletek:

2012 január 1-től a társasági és osztalékadóról rendelkező törvény (1996. évi LXXXI. Törvény) módosítása lehetővé teszi, hogy nem csak magánszemélyként, hanem gazdálkodó szervezetként is az előző évekhez képest kedvezőbb feltételekkel nyújthass támogatást Egyesületüknek.

A közhasznú státusz elnyerésével és a törvény változásával lehetőség nyílt arra, hogy az egyesületünknek jutatott adomány, juttatás, térítés nélkül átadott eszköz a vállalkozás érdekében felmerült költségek között elszámolható legyen.

33568 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2011. évi 140. szám

6. A Tao tv. 3. számú melléklete a következő B/17. ponttal egészül ki:
(A vállalkozási tevékenység érdekében felmerülő egyes költségek, ráfordítások)
„17. az adóévben adomány jogcímen visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatás, juttatás, térítés nélkül átadott eszköz könyv szerinti értéke, térítés nélkül nyújtott szolgáltatás bekerülési értéke, feltéve, hogy az adózó rendelkezik a közhasznú szervezet, a kiemelkedően közhasznú szervezet, az egyház, a közérdekű kötelezettségvállalás szervezője által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással, amely tartalmazza a kiállító és az adózó megnevezését, székhelyét, adószámát, az adomány összegét és a támogatott célt, továbbá közhasznú szervezet, kiemelkedően közhasznú szervezet esetében a közhasznúsági fokozatot;…”

Hamarosan megjelenik honlapunkon is egy új menüpont: Közhasznúsági jelentések címmel, melybe feltesszük az utóbbi két év pénzügyi elemzését is. És természetesen a jövőben minden évben felkerül majd ide a kötelező jelentés is.

És a sok száraz tény és adat után egy kis program ajánló is: 😎

Sok-sok szeretettel várunk minden érdeklődőt most szombaton, (március 3-án 8-12 óra között) Pilisszentivánra (Bánki Donát u.2.), a szokásos őstermelői vásárra, ahol ismét jelen leszünk néhány gazdakereső kutyánkkal.

Szentiváni Piac



Üdv, Pilis-Budai Kutyamentők

2012.02.29


Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület

Idén már segíthetsz adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13

CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005

Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.

https://pilisbudaikutyasok.hu

piliskutya@gmail.com

30-944 2919